HERMAN HEIJERMANS
toneelschrijver in zijn en onze tijd

Tekstversie
Home | De uitgave | Opzet van het project | Toneelwerken | Achtergronden | Secundair | Interactief

Navigatie

Over ons en contact

Zoek op de site

De website
Hoofdpagina
Doelstelling
Opzet van de website
Uitgave en rechten
Bestellen en doneren
Aangepast lezen
Teksten online
Achtergronden
Secundair
© 2015 M.G. Vonder,
contact

 


The UN Global Goals 2015

 

Over de oprichter | Het project | Scholen en belangstellenden | Nieuwsbrief en artikelen | Adres

 

Over de oprichter

Maarten Vonder (*1953) is Neerlandicus, dramaturg en toneelschrijver. Hij werkte voor het Handke-Weiss Gezelschap/Studio Amsterdam, Toneelgroep Europa en Stichting Jeugd Musical Amsterdam. Zijn bekendste werk is Patrouille naar Potocari, of de laatste dagen van Dutchbat in Bosniƫ uit 1995, over de val van Srebrenica. Bekijk hier een lijst van toneelwerken en vertalingen.


Start van de website was Heijermans' honderdvijftigste geboortedag. Maar wij kijken niet op een dag: HH blijft gewoon een vol jaar lang jarig. Op 21 november neemt Toneelgroep de Appel het stokje over met de opvoering van Op Hoop van Zegen. Uiteraard zijn wij daar uitvoeri(n)g bij!


Scholen en belangstellenden

Als u wilt bijdragen aan het project, kunt u daarvoor een mail met opzet en korte toelichting sturen naar de redactie. Beschikt u bijvoorbeeld over interessante informatie of documenten, dan is uw inbreng van harte welkom.
Scholen die in het kader van een onderwijsproject aan deze website willen meewerken, wordt aangeraden zich per gewone post in verbinding te stellen met de samensteller.
Toneelgroepen die een stuk van Herman Heijermans op hun repertoire hebben staan, kunnen de speellijst daarvan inzenden per email of gewone post op onderstaand adres. Uw voorstelling wordt dan op de voorpagina geplaatst.


Nieuwsbrief en artikelenDe Herman Heijermans Nieuwsbrief verschijnt 3x per jaar, klik hier voor nr. 1.
Wilt u deze per post of per email ontvangen? Stuur dan een email naar: info AT hermanheijermans.org
Als u onze uitgaven wilt steunen, hebben wij een aantrekkelijk artikelaanbod op de pagina Artikelen en donaties.

Op Hoop van Zegen tot en met in het Appeltheater te Scheveningen, daarnaast voorstelling 6x Heijermans met de eenakters Brief in schemer, Kwelling en Het kind (I), en Buren, De zeven vette dagen en De dasspeld. Afzonderlijk wordt gespeeld de eenakter Pitten door Scheveningse amateurs. Zie Nieuwsbrief 2 van januari 2016 of ga voor meer informatie naar: www.toneelgroepdeappel.nl.

Contactgegevens

Drs. M.G. Vonder
W. Passtoorsstraat 12-1
1073 HX Amsterdam
tel. 020-6738551

 


HH site
Web

150 JAAR
Herman Heijermans

Jubileumactie

Nieuwsbrief ontvangen

Doneren aan het project

 
colofon
Deze website is gestart op 3 december 2014, de 150ste geboorte­dag van Herman Heijermans Jr. en officieel gelanceerd op 24 september 2015.
De pagina's zijn handmatig gezet in Verdana 14 px. Alle wijzigingen voorbehouden. Deze website gebruikt geen cookies.
copyright en disclaimer
Voor de op deze website gepubliceerde teksten van Herman Heijermans geldt de licentie CC-BY-SA 4.0 (Naamsvermelding-Gelijk Delen). Alle andere materiaal, inclusief ontwerp, opzet en achtergronden, valt onder normaal auteursrecht. Mocht een rechthebbende aan onze aandacht zijn ontsnapt, dan verzoeken we deze zich te wenden tot de redactie. Voor eventuele schade, ontstaan door fouten in de inhoud, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid.
contact
email: M.G. Vonder
post: W. Passtoorsstraat 12-1
1073 HX Amsterdam